Saturday, January 19, 2008

In de media: Propeller terug op het podium

De twee jaar geleden opgeheven band Propeller geeft op 3 mei een comebackconcert in het HPC Muziekcafé.

Propeller werd in 1999 opgericht en bracht diverse demo’s uit. De Haagse popjournalist Cok Jouvenaar noemde de groep ooit de ‘slechtste band van Den Haag’.

Lees verder op Haags Pop Podium

PS: je weet wat ze zeggen over popjournalisten, toch? ;)

Over Propeller


BIOGRAFIE PROPELLER
Propeller werd in 1999 opgericht door gitarist Willem Niehorster.


Voor het bandgeluid heeft de band zich lichtjes laten inspireren door de rock/funk crossover-golf van eind jaren 80 en begin jaren 90, overgoten met een actueel sausje met invloeden variërend van pop tot jazz en fusion.

Ondanks enkele bezettingswisselingen is het bandgeluid voor de kenners altijd herkenbaar gebleven, al is dat geluid door de jaren heen geleidelijk toegankelijker geworden. Deze ontwikkeling was ook te horen op de vijf
demo's die de heren hebben uitgebracht:

-Elastic City (2000)
-Down 2 Earth (2001)
-KoCo (2003)
-Live @ Pop-In (2004)
-Live at HPC Cafe (2008)  
Veel nummers zijn via de site in hoge kwaliteit te downloaden


Toch komt de band live altijd het beste tot haar recht. Propeller heeft in haar bestaan vele tientallen malen opgetreden
, waaronder op een negental kleinere festivals.

Eén van de onbetwiste hoogtepunten die de band heeft gekend was een succesvol optreden voor een volgepakte
Dam in Amsterdam, tijdens een protestmanifestatie in het najaar van 2003. Op dat moment bestond de band uit Willem, Johnito (zang), Michiel Coolen (drums) en Donny Mulders (bas).

In 2006 laste de band een pauze in, waarin de diverse leden zich met andere projecten gingen bezighouden. In het najaar van 2007 begint het bij drummer
Michiel Coolen, zanger Johnito en gitarist Willem Niehorster weer te kriebelen, en wordt er voorzichtig gedacht aan een reünie. 
Gedurende een aantal oefensessies bleek het vuur te branden als nooit te voren, en werd besloten om een aantal Propeller-nummers nieuw leven in te blazen en op termijn aan nieuwe nummers te gaan werken. Doel: het podium op en plezier hebben!

Wel moest er nog een geschikte basgitarist worden gevonden. Daarbij werd niet alleen gekeken naar muzikale talenten, maar vooral ook of het "familiegevoel", dat de band altijd heeft gekenmerkt , gevoelsmatig aanwezig was bij de betrokken aspirant-leden. Bij enkele kandidaten bleek dat inderdaad het geval, maar speelden andere factoren een rol waardoor toetreding tot Propeller niet mogelijk was. Na een zoektocht van enkele maanden bleek Niels Zeven de juiste man op de juiste plek. 
Inmiddels heeft de band weer een aantal succesvolle comeback-optredens achter de rug, waaronder in het podiumcafé Paard van Troje in Den Haag.
Inmiddels zijn de leden druk bezig met diverse projecten, zowel solo als met andere muzikanten. Voor speciale gelegenheden is het echter nog steeds mogelijk om de band te boeken.
Website:


Contactinformatie

Propeller live in HPC Muziekcafe

Het eerste optreden van Propeller sinds de heroprichting in het najaar van 2007.

Bezetting:

Willem Niehorster-gitaar
Michiel Coolen-drums
Johnito-zang

introducing

Niels Zeven-bas

Meer informatie en updates volgen z.s.m. op

http://propellerband.nl

http://propellermusic.hyves.nl

Naast Propeller zal ook de band " Elders" spelen.

Datum:

zaterdag 3 mei 2008

Locatie:

Podiumcafe Pop-In

Burgemeester Hovylaan 12
2552 AW Den Haag

Propeller heeft bassist gevonden

Niels Zeven wordt voorlopig de bassnarenplukker van Propeller, aldus drummer Michiel Coolen op de Hyves van de band.


De band bestaat nu dus uit Willem Niehorster op gitaar, Michiel Coolen op drums, Niels Zeven op bas en Johnito als zanger.

Meer bijzonderheden volgen z.s.m. op de website www.propellerband.nl

Share

Bookmark and Share